Voeding

Voeding is de basis voor je lichaam om gezond te worden en te blijven.
Afgestemd eten bepaalt in grote mate hoe je je voelt en hoe je lichaam functioneert.

Voeding aanpassen is een ingrijpende omschakeling in je leven, die stap voor stap kan worden aangepast op het proces waar je in bent.

Op basis van klachten, de lichamelijke en geestelijke gesteldheid geef ik advies. Het gaat met name om de zuur-base verhouding van het lichaam weer in evenwicht te brengen. Alle schimmels en bacteriƫle overbelasting alsmede afvalstoffen in ons lichaam worden ziekmakend wanneer de voedingsbodem te zuur is. Een (soms tijdelijk) dieet kan deze tendens van verzuring helpen omkeren.

Dit geldt ook voor cholesterol. Cholesterol van zichzelf is een anti-oxidant die vaak door een verstoorde vet-eiwitsynthese door het lichaam zelf wordt aangemaakt (vaak door een te hoog aantal vrije radicalen in het bloed).

De cholesterol doet van zichzelf niet veel kwaad, maar wanneer de voedingsbodem in het menselijk lichaam te verzuurd is, en je aanleg hebt om veel cholesterol aan te maken, kunnen deze cholesteroldeeltjes kristalliseren en in je bloed achterblijven, waardoor er gevaar ontstaat.