Ervaringen met Tai chi

Qigong en Tai chi

Rond mijn 21e levensjaar in 1995 begon ik met het beoefenen van Qigong en Tai chi en ervaarde een weldadige zachtheid. Door de natuurlijke bewegingen begon mijn lichaam weer te stromen en het gaf me een gevoel van verbinding en vitaliteit.  

Ik ging wekelijks naar les en naast de meer technisch gerichte Tai chi Chuan stijl, leerde ik van de innerlijke kracht van Qigong. Het sprak me zo diep aan. In beiden wilde ik me verdiepen. Vanaf 2001 volgde ik verscheidene weekendtrainingen. Door meditatie en ademhalingstechnieken te combineren met Qigong massage en acupressuur leerde ik de elementen en fundamentele technieken voor heling en ontspanning. In 2003 startte ik de Tai chi-Qigong school voor Alkmaar en Bergen.

Tot 2008 heb ik met plezier les gegeven in met name de Tai chi Chuan stijl tot ik een innerlijke oproep kreeg om richting Tibet te komen en een Tibetaanse non in Kathmandu ontmoette bij de Boddhanattempel.

Door contact met haar, werd ik me bewust van een expansie van Licht, als een goddelijke ervaring, zoals ik nooit eerder had ervaren.

Ik was door deze ervaring diep getroffen in mijn gevoel en de Tai chi en Qigong hielpen me om deze ervaring te integreren in mijn leven. Ik koos ervoor om op een andere manier les te gaan geven. Ik kreeg nieuwe vormen door waarbij ik de basis van de Tai chi technieken integreerde met de elementen leer en de diepgang van de Qigong. Met deze vormen ervaar ik plezier en werk ik sindsdien met mijn groepen.

Ervaringen van deelnemers

“Bedankt Marieke voor dit mooie jaar, voor alle mooie lessen en alles wat ik van je heb geleerd.”  Marjolein

*****

“Dank Marieke, voor de innerlijke rust die ik voelde al vanaf de eerste keer dat ik bij je op les kwam! Het voelt zo warm, ik voel me heel welkom.
Ivana Faber

*****

“Toen ik bij Marieke begon had ik al veel Tai chi beoefend en ik ervaarde gelijk de diep-helende kracht die door me heen ging. Omdat ik de Tai chi Chuan gewend was moest ik wel wennen aan de vormen, maar merkte al snel hoe diep ze doorwerken. Ik doe de oefeningen ook thuis en geniet van alles wat ik heb geleerd”. Mascha de Weijer

*****

Lieve Marieke, Ik wil je bedanken voor de Qigong. Ik vond het heel fijn dat ik met jullie mee mocht doen en terugkeerde bij mijn lichaam om rust, vrede, vrijheid en soms verdriet te kunnen voelen.
Samantha Coelho

*****

Dank Marieke.
Ik geniet vooral van de oefening van de lotus in het hart, daar heb ik elke keer zoveel aan!
Nienke Nap
rozenkwartskring