Tai chi “de Rijzende Zon” is een langere vorm die bestaat uit kleinere vormen die ook los van elkaar kunnen worden beoefend. De vijf elementen staan daarbij centraal. De vormen zijn ontstaan uit een combinatie van Tai chi en Qigong vormen.

Hoe is de vorm ontstaan?

In 1995 begon ik naast mijn studie met het beoefenen van Qigong en Tai chi en ik ervaarde een weldadige zachtheid. Door de natuurlijke bewegingen begon mijn lichaam weer te stromen en het gaf me een gevoel van verbinding en vitaliteit.  Ik had destijds een hernia en stap bij stap ging het vooruit.

10 jaar lang ging ik wekelijks naar les bij verschillende leraren en naast de lange vorm van de Tai chi Chuan stijl, leerde ik van de innerlijke kracht van Qigong. Beide vormen paste bij me. Vanaf 2001 volgde ik verscheidene weekendtrainingen en verdiepingscursussen onder andere bij de Tai chi- en Qigong-meester mevr. Lin Ji (Lin Dzi) en daarnaast bij Dr. Yang, Jwing Ming.

Door meditatie en ademhalingstechnieken te leren combineren met Qigong massage en acupressuur verdiepte het begrip van de elementen en fundamentele technieken voor welzijn en ontspanning. In 2003 startte ik de Tai chi-Qigong school voor Alkmaar en Bergen.

Tot 2008 heb ik met plezier les gegeven in de Tai chi Chuan stijl. Toen ik in een meditatie een innerlijke oproep kreeg om richting Tibet te komen en een Tibetaanse non in Kathmandu ontmoette bij de Boddhanat-tempel. In de ontmoeting met haar was er een grote overdracht van energie waardoor ik me bewust werd van een expansie van Licht, als een goddelijke essentie, zoals ik nooit eerder had ervaren.

Ik was door deze ervaring diep getroffen in mijn gevoel en de Tai chi en Qigong hielpen me om deze ervaring te integreren in mijn leven. Ik  kreeg nieuwe vormen door waarbij ik de basis van de Tai chi technieken integreerde met de elementen leer en de diepgang van de Qigong, zo ontstond de nieuwe vorm van de Rijzende Zon, waarbij de elementen centraal staan en waarin ik sindsdien les geef.