De Rijzende Zon

Wanneer je de poort opent om de Universele energie te ontvangen kun je een diep gevoel ervaren van vertrouwen, ontspanning, levenslust en innerlijke vreugde. Dit is de basis voor het ervaren van je eigen innerlijke kracht.

 

Rond mijn 21e levensjaar in 1995 begon ik met het beoefenen van Qigong en Tai chi en ervaarde een weldadige zachtheid. Door de natuurlijke bewegingen begon mijn lichaam weer te stromen en het gaf me een gevoel van verbinding en vitaliteit.  

Ik ging wekelijks naar les en naast de meer technisch gerichte Tai chi Chuan stijl, leerde ik van de innerlijke kracht van Qigong. Het sprak me zo diep aan. In beiden wilde ik me verdiepen. Vanaf 2001 volgde ik verscheidene weekendtrainingen. Door meditatie en ademhalingstechnieken te combineren met Qigong massage en acupressuur leerde ik de elementen en fundamentele technieken voor heling en ontspanning. In 2003 startte ik de Tai chi-Qigong school voor Alkmaar en Bergen.

Tot 2008 heb ik met plezier les gegeven in met name de Tai chi Chuan stijl tot ik een innerlijke oproep kreeg om richting Tibet te komen en een Tibetaanse non in Kathmandu ontmoette bij de Boddhanattempel. , ik iDoor contact met haar, werd ik me bewust van een expansie van Licht, als een goddelijke ervaring, zoals ik nooit eerder had ervaren.

Ik was door deze ervaring diep getroffen in mijn gevoel en de Tai chi en Qigong hielpen me om deze ervaring te integreren in mijn leven. Ik  kreeg nieuwe vormen door waarbij ik de basis van de Tai chi technieken integreerde met de elementen leer en de diepgang van de Qigong, zo ontstond de nieuwe vorm van de Rijzende Zon. De vorm van De Rijzende Zon bestaat uit meerdere deelvormen, waarbij de elementen centraal staan. Deze gebruik ik vaak in de les.