De vormen, waar ik in de les mee werk zijn ontstaan uit een combinatie van Tai chi en Qigong vormen.

In 1995 begon ik naast mijn studie met het beoefenen van Qigong en Tai chi en ik ervaarde een weldadige zachtheid. Door de natuurlijke bewegingen begon mijn lichaam weer te stromen en het gaf me een gevoel van verbinding en vitaliteit.  Ik had destijds een hernia en stap voor stap ging het vooruit.

Bij verschillende leraren leerde ik de lange vorm van de Tai chi Chuan en de innerlijke kracht van Qigong. Vanaf 2001 volgde ik verscheidene Qigong weekendtrainingen en verdiepingscursussen onder andere bij de Tai chi- en Qigong-meester mevr. Lin Ji (Lin Dzi) en daarnaast bij Dr. Yang, Jwing Ming. In 2002 gaf ik een half jaar les in Alkmaar en nam de lessen van mijn leraar waar, waarna hij me aanspoorde om mijn eigen Tai chi school te starten. In 2003 startte ik de Tai chi-Qigong school voor Alkmaar en Bergen.

De eerste jaren heb ik les gegeven in de Tai chi Chuan stijl. Toen ik in een meditatie een innerlijke oproep kreeg om richting Tibet te komen en een Tibetaanse non in Kathmandu ontmoette bij de Boddhanat-tempel. In de ontmoeting met werd ik me bewust van een expansie van Licht, als een goddelijke essentie, zoals ik nooit eerder had ervaren.

Ik was door deze ervaring diep geraakt en de combinatie van Tai chi en Qigong hielp me om deze ervaring te integreren in mijn leven. Ik liet de lange vorm van de Tai chi chuan los en specialiseerde me in het beoefenen van de vormen, waarbij de basis van de Tai chi met de Qigong is geïntegreerd.