De Tai chi vormen, waar ik in de les mee werk, zijn een combinatie van  eenvoudige Tai chi en Qigong vormen. Daarnaast is er aandacht voor de ademhaling en innerlijke afstemming. De lessen zijn geschikt voor volwassenen van alle leeftijden.

De Waterlelie
Het groeien van de Boom
De rijzende Zon
Oneindigheid
De kracht van de Aarde
Reizen door de Hemelse Poort
De golven van de Zee

Achtergrond
In 1995 begon ik naast mijn studie met het beoefenen van Qigong en Tai chi en ik ervaarde een weldadige zachtheid. Door de natuurlijke bewegingen begon mijn lichaam te stromen en het gaf me een gevoel van verbinding en vitaliteit.  Ik had destijds rugklachten en deze gingen door het beoefenen van de Tai chi snel vooruit

Bij verschillende leraren leerde ik de lange vorm van de Tai chi Chuan stijl en de innerlijke kracht van Qigong. Vanaf 2001 volgde ik verscheidene Qigong weekendtrainingen en verdiepings-cursussen, onder andere bij de Tai chi- en Qigong-meester mevr. Lin Ji (Lin Dzi) en bij Dr. Yang, Jwing Ming. In 2002 gaf ik een half jaar Tai chi les om de lessen van mijn leraar waar te nemen gedurende zijn blessure, waarna hij me aanspoorde om mijn eigen Tai chi school te starten. In 2003 startte ik de Tai chi-Qigong school voor Alkmaar en Bergen.

De eerste jaren heb ik les gegeven in de Tai chi Chuan stijl. Toen ik in een meditatie een innerlijke oproep kreeg om richting Tibet te komen en een Tibetaanse non in Kathmandu ontmoette bij de Boddhanat-tempel. In de ontmoeting met haar werd ik me bewust van een expansie van Licht, als een goddelijke essentie, zoals ik nooit eerder had ervaren.

Ik was door deze ervaring diep geraakt en de combinatie van Tai chi en Qigong hielp me om deze ervaring te integreren in mijn leven. Ik liet de lange vorm van de Tai chi Chuan los en verdiepte me in het beoefenen van de kortere vormen, waarbij de basis van de Tai chi met de Qigong is geïntegreerd.

Tai chi en Qigong in Bergen Alkmaar