Ontdek de zachte vloeiende bewegingen van de Tai chi vormen van  ‘de waterlelie’, ‘de groei van de boom’, ‘de rijzende zon’ en het oneindigheidsteken. In de les leer je de verschillende vormen, waarbij de ademhaling wordt ge├»ntegreerd en de energie in balans komt.

De vormen zijn geschikt voor alle leeftijden.

 

Achtergrond
In 1995 begon ik naast mijn studie met het beoefenen van Qigong en Tai chi en ik ervaarde een weldadige zachtheid. Door de natuurlijke bewegingen begon mijn lichaam te stromen en het gaf me een gevoel van verbinding en vitaliteit.  Ik had destijds rugklachten en deze gingen door het beoefenen van de Tai chi snel vooruit

Bij verschillende leraren leerde ik de lange vorm van de Tai chi Chuan stijl en de innerlijke kracht van Qigong. Vanaf 2001 volgde ik verscheidene Qigong weekendtrainingen en cursussen, onder andere bij de Tai chi- en Qigong-meester mevr. Lin Ji (Lin Dzi) en bij Dr. Yang, Jwing Ming. In 2002 gaf ik een half jaar Tai chi les om de lessen van mijn leraar waar te nemen gedurende zijn blessure, waarna hij me aanspoorde om mijn eigen Tai chi school te starten. In 2003 startte ik de Tai chi-Qigong school voor Alkmaar en Bergen.

Van 2003 tot 2007 heb ik voornamelijk groepen les gegeven in de Tai chi Chuan stijl. Toen ik in een meditatie een innerlijke oproep kreeg om richting Tibet te komen en een Tibetaanse non in Kathmandu ontmoette bij de Boddhanat-tempel werd ik me na de ontmoeting met haar bewust van een expansie van Licht, als een goddelijke essentie, zoals ik nooit eerder had ervaren.

Ik was door deze ervaring diep geraakt en de combinatie van Tai chi en Qigong hielp me om deze ervaring te integreren in mijn leven. Ik liet de lange vorm van de Tai chi Chuan los en sinds 2007 verdiepte ik me in het beoefenen van de kortere vormen, waarbij de basis van de Tai chi met de Qigong is geïntegreerd, sindsdien geef ik les in deze kortere vormen waarbij er meer ruimte is voor innerlijke afstemming, verdieping en heling van lichaam en geest.

Tai chi en Qigong in Bergen Alkmaar