Ervaar de heling en de weldadige zachtheid in de bewegingen van De Waterlelie, De groei van de boom, De poort tussen Hemel en Aarde en de Rijzende Zon.

Logo Tai chi

 

Les

Van 15 april tot en met eind mei is er geen les. Daarna is er weer les op woensdagavond om 20.00 uur op de zolder van de Van Reenenschool. Je bent van harte welkom om een proefles te volgen.

Hoe ik met lesgeven van Tai chi begon

In 1995 begon ik in Enschede met het beoefenen van qigong en tai chi. Door de natuurlijke bewegingen begon de chi in mijn lichaam te stromen en het gaf me een gevoel van verbinding en vitaliteit. Ik had destijds een hernia en door de weldadige zachtheid ging het stap voor stap vooruit.

Ik leerde de lange vorm van de tai chi chuan en daarnaast verdiepte ik me in de innerlijke kracht van qigong. Vanaf 2001 volgde ik, naast de wekelijkse lessen, intensieve qigong weekendtrainingen en cursussen, onder andere bij de tai chi- en qigong-meester mevr. Lin Ji (Lin Dzi) en bij Dr. Yang, Jwing Ming. Vanaf 2002 begon ik zelf les te geven en nam de lessen van mijn leraar waar gedurende een half jaar. Daarna wilde hij me graag als leraar behouden, maar ik wilde liever mijn eigen tai chi school starten en volgde mijn hart.

Toen ik in een meditatie een innerlijke oproep kreeg van een Tibetaanse non, die ik na een zoektocht in Kathmandu vond bij de Boddhanat-tempel, veranderde mijn leven. Ik werd me na haar initiatie bewust van een expansie van Licht, zoals ik nooit eerder had ervaren. Ik was door deze ervaring diep geraakt en ik ervaarde de diepere essentie en waarde van de chi.

Door een innerlijke ingeving kreeg ik de vormen door van de Rijzende Zon, De Waterlelie, De poort tussen Hemel en Aarde, De kraanvogel, Het beklimmen van de berg en de Groei van de boom en richtte me hierop. Ik liet de lange vorm van de tai chi chuan los. Sindsdien geef ik les in deze kortere vormen waarbij er ruimte is voor innerlijke afstemming, verdieping in het waarnemen van de chi, heling en integratie van lichaam en geest.

Tai chi en Qigong in Bergen Alkmaar