In de natuur ervaar ik de diepe verbinding en kan ik me overgeven aan hoe ik me werkelijk voel. In de periode van 2002 tot 2007 maakte ik vooral schilderijen en gedichten van mijn gevoelens zoals ik het weerspiegeld zag in de natuur.

Het zijn in de natuur en tegelijkertijd me open te stellen voor een creatieve ontwikkeling was voor mij zo openend omdat ik leerde genieten van stilte en mijn gevoel kon volgen en deze kon uiten. Ons derde kindje was op komst en ook deze zwangerschap kon ik op een nieuwe manier beleven. De overgave, de intimiteit, alles leek nieuw.

Door deze innerlijke veranderingen in mijn belevingswereld kwam er ook steeds meer ruimte voor mijn spirituele ontwikkelingsproces. Het leven met Niels en de kinderen verdiepte zich en hoewel ik me eerder vaak verzet had, vond ik meer berusting en genoot van de kinderen en mee te groeien in het kinderritme. We bakten zelf zuurdesem brood in de oven, koekjes en (zand) taartjes bakken. Wat hebben we veel wilde kruiden geplukt voor zelfgemaakte wilde soep! Vaak ging ik met de kinderen en een mandje in onze hand, gezellig op stap om samen bessen te plukken en voorraden voor wilde kruidenthee en eigen gekweekte thee/kruiden aan te leggen. En samen met de kinderen tekenen, schilderen, boetseren, gutsen, kuilen graven en hutten bouwen, spelen in  het bos, de duinen en de zee. Het was heerlijk om zoveel buiten te zijn en de ritmes van de zon en maan, de kinderen en de planten in de natuur te volgen en dienstbaar te zijn als moeder.

Daarnaast bracht het schilderen en alleen wandelen in de natuur me rust en ruimte voor ontspanning, innerlijke vragen die omhoog kwamen, inzichten en verwerking.

 

 

 

Bekijk alle schilderijen uit deze fase →

 

 

 

 

Naar periode 2→