Periode 1

In de natuur kon ik me overgeven aan hoe ik me werkelijk voelde. Ik maakte schilderijen en gedichten van mijn gevoelens zoals ik het weerspiegeld zag in de natuur.

Het was voor mij zo openend omdat ik leerde genieten van stilte en mijn gevoel kon volgen. Ons derde kindje was op komst en ook deze zwangerschap kon ik op een nieuwe manier beleven. De overgave, de intimiteit, alles leek nieuw.

Door deze innerlijke veranderingen in mijn belevingswereld kwam er steeds meer ruimte voor mijn spirituele ontwikkelingsproces. Het leven met Niels en de kinderen verdiepte zich en ik vond het heerlijk de moederrol te spelen. Mee groeien in het kinderritme, zelf zuurdesem brood bakken in de oven, koekjes  en (zand) taartjes bakken. Wat hebben we veel wilde kruiden geplukt voor zelfgemaakte wilde soep! Ging ik met de kinderen en een mandje in onze hand, gezellig op stap!  Samen bessen plukken en voorraden voor wilde kruidenthee en eigen gekweekte thee/kruiden aangelegd. En samen met de kinderen creëren.  Tekenen, schilderen, boetseren, hout bewerken, gutsen en natuurlijk ook kuilen graven en hutten bouwen en spelen in de duinen en bij de zee. Het was heerlijk om zoveel buiten te zijn en de ritmes van de zon en maan, de kinderen en de planten in de natuur te volgen en dienstbaar te zijn als moeder. Naast het mediteren bracht het schilderen me weer bij mezelf en gaf me rust voor ruimte en ontspanning.

 

 

 

 

Bekijk alle schilderijen uit deze fase →

 

 

Naar periode 2→