Bergkristal

Balans. Bergkristal is een krachtdrager. De tinctuur van bergkristal werkt aardend en heelt de verbinding met het diepste van je wezen. Het helpt ter bevordering van de doorstroming van je lichaam, van je kruin tot je voeten. De tinctuur van de bergkristal brengt balans en harmonie in het maaggebied en werkt bijzonder rustgevend op het hele spijsverteringskanaal. Bergkristal helpt je lichaam ook bij het aarden en laten afvloeien van spanning en stress, en teveel aan kosmische en/of elektrische straling.

Rozenkwarts

Liefde. De rozenkwartstinctuur is de hulp bij het verwerken van emoties, met name bij verdriet na een gevoel van verlies, bij overlijden van een dierbare, bij het scheiden van een partner (ook voor betrokken kinderen), bij pijn van leven, bij liefdesverdriet, moeizame relaties en zelfmedelijden. Ook helpt de rozenkwarts bij een gevoel afgescheiden te zijn en gevoelens van eenzaamheid. Rozenkwarts werkt in op het hartchakra en kan een gunstige uitwerking hebben bij hartklachten.

Blauwe aventurijn

Loslaten. Met de tinctuur van de blauwe aventurijn begeleid ik mensen bij het loslaten van blokkades ontstaan door gevoelens van angst, plotselinge paniek, onderdrukte boosheid en gefrustreerd voelen. Mijn ervaring is dat het in combinatie met andere stenen goed helpt bij inslaap problemen, kinderen die niet alleen durven slapen of volwassenen die piekeren en woelen en moeilijk inslapen of niet in een diepe slaap kunnen komen. Indicatie: twijfel, weinig zelfvertrouwen, moeilijk inslapen, angst voor eigen intuïtieve waarneming. De tinctuur bevordert een opening van het hartchakra naar de keel. Blauwe aventurijn kan fysieke ondersteuning bieden wanneer mensen een bedrukt gevoel op de keel ervaren, een drukkend gevoel op de borst van bovenaf of een snerpend drukkend gevoel bij de adamsappel. Blauwe aventurijn werkt het beste in combinatie met bergkristal en/of rozenkwarts.

Carneool

Vreugde. Met behulp van de Carneool worden het 2e en 3e chakra geactiveerd. Hierdoor opent het je voor de realiteit van het leven in een lichaam op aarde. Het biedt je ondersteuning om vreugde te ervaren. De oranje energiestroom kan gunstig voor je doorwerken wanneer je je afgesloten voelt en eenzaam, terwijl je tussen de mensen leeft, of wanneer je eenzaamheid ervaart in je ontwikkeling. Carneool helpt bij het bevrijden van blokkades, ontstaan door niet geuite opgekropte boosheid en (mogelijk karmische) woede ontstaan door machteloosheid. Carneool helpt bij het openen van de verbinding tussen het spijsverteringskanaal en de keel en is daardoor ook een belangrijke hulp als tinctuur voor mensen met eetstoornissen.

Diamant

Stralen. Diamant tinctuur verheldert en versterkt je innerlijke stralingskracht. Het ondersteunt je een bescherming op te bouwen voor je aura van binnen uit. De tinctuur van diamant helpt bij het leren openstaan voor je innerlijke hart, geeft zelfvertrouwen en beschermt je bij je taken op aarde. Mijn ervaring is dat diamant relaties tussen mensen kan verhelderen en een hulp is bij communicatie.

Roze toermalijn

Innerlijke kracht. Velen hebben ervaren dat de tinctuur van roze toermalijn innerlijke kracht geeft om zelfstandig te handelen en te kiezen voor ‘waar je voor staat en wat je werkelijk wilt’. Het geeft een verbinding tussen het hart- en het basis chakra. Roze toermalijn kan je helpen in je kracht te blijven bij grote veranderingen. Het biedt bijvoorbeeld hulp bij verhuizing en het geeft kinderen de ondersteuning bij heimwee. Ook kan de tinctuur van roze tourmalijn zowel kinderen als volwassenen helpen bij het verwerken van een scheiding. Wanneer een emigrant blijft verlangen naar zijn moederland kan het ondersteunen, maar ook kan het ondersteuning geven voor de achterblijvers.

Citrien

Bewustzijn. Citrien werkt in op het watergebied, dit is het gebied van je emoties. De citrien-tinctuur biedt ondersteuning om  je bewust te worden van de wereld van emoties, ze waar te nemen zonder ze toe te eigenen. Citrien tinctuur helpt je de baas te worden over te groot gemaakte emotionele gevoelens. Citrien kan je helpen oude overlevingspatronen los te laten en maakt je bewust. Het ondersteunt bij het bevrijden van blokkades ontstaan door overprikkeling, Het helpt de gevoeligheid van je lichaam en zintuigen af te stemmen op het hier en nu. Citrien werkt in op de gehele waterhuishouding van blaas en nieren en alle emotionele blokkades daaromtrent. Het werkt goed voor (over)gevoelige kinderen die veel energie verwerken van hun omgeving. Dit uit zich vaak in blaas- en/of nierklachten, bedplassen en ontstekingen op de oren. Het ondersteunt de volwassene en kinderen in het bevrijden van oude trauma’s.

NB: De tincturen zijn geen vervanging voor reguliere geneesmiddellen. Steentincturen zijn mild en daardoor ook geschikt voor kinderen. Wanneer u klachten heeft, raadpleeg dan altijd een arts!