In de diepte van de zee
hoor je
het ruisen
van het water
zie je de
golven
van licht
en druppels
vol sprankeling,
open je hart voor
de Bron van leven en
draag de sprankeling
met je mee.

Al jong was ik geïnteresseerd in spirituele ontwikkeling, verandering en vernieuwing. In mijn studententijd startte ik actief met het beoefenen van tai chi en qigong en leerde ik de qigong-massage en acupressuur toepassen. Op mijn 24e studeerde ik af als technisch bedrijfskundige op het gebied van veranderingsmanagement en vlak daarna werd ons eerste kindje geboren en werd ik moeder. Het moederschap bracht me dichter in verbinding met mijn hart en gevoel.

Toen ons tweede kindje werd geboren begon mijn interesse in spirituele ontwikkeling zich te verdiepen. Dat gaf eerst wat spanningen, waarna ik besloot te stoppen met mijn werk. Ik wijdde me aan het moederschap en na een heldere droom begon ik te schilderen en pakte ik mijn schriften weer op om te schrijven en dichten. Ik verdiepte me in de natuurgenezing, de psychotherapie en psycho-analyse en na een jaar wist ik wat ik wilde en richtte ik de praktijk ‘Energiebalans’ op om mensen te begeleiden in veranderingsprocessen, relaties, perioden van ziekte en in hun spirituele ontwikkeling en daarnaast startte ik mijn eigen tai chi-school voor Bergen en Alkmaar, waarna ons derde kindje werd geboren. 

Leven vanuit mijn hart!

Mijn leven veranderde nadat ik me in een meditatie bewust werd van een vrouwelijke stem, die mij vroeg haar op te zoeken. Na een zoektocht vond ik de Tibetaanse boeddhistische vrouwelijke monnik in Kathmandu (2005-2006), die mij in de meditatie tot zich had geroepen. Na haar aanraking opende nieuwe velden van energie-ontwikkeling, waarna mijn inzicht en gevoel veranderde, ik ging ook anders schilderen en waarnemen.

De verandering bracht ook fysieke verandering mee; ik worstelde jarenlang met voedingsintolerantie en extreme gevoeligheid. Om hier mee om te gaan verdiepte ik mijn discipline in de meditatietechnieken van de kriya yoga (SRF) en leerde ik verder in de psycho analyse, de voeding, natuurlijke kruiden en homeopathie. Na regulier onderzoek bleek dat mijn lichaam goedaardige weefsels aanmaakte welke meermaals op kweek werden gezet, stap bij stap verdwenen de weefsels weer na intensieve energie-behandelingen en afgestemde voeding. Dit was natuurlijk een overwinning, maar na deze fase bleven de klachten in mijn alvleesklier en spijsvertering, welke uiteindelijk bleken voort te komen uit de ziekte van lyme. Door toepassing van de natuurgenezing en het loslaten van oude emoties en patronen heb ik de klachten van de lyme uiteindelijk ook op natuurlijke wijze opgelost.

Bijzonder dankbaar ben ik voor de jaren van begeleiding van Prema Baba Swamiji (Dr. Donald Schnell, o.a. schrijver van het boek:  ‘de initiatie’) en oprichter van de Babaji foundation en Spiritual yoga. Dank Baba, voor de heling, de ervaringen, de aanmoediging, positieve kracht, vertrouwen en de verdieping in mijn proces.

Met ons gezin hebben we meermaals gereisd naar het gebied van de heilige berg Mount Shasta in Californië. We kampeerden in de vrije natuur of op de eenvoudige campings in de natuurreservaten, wat ons dicht bij de natuur en bij elkaar bracht en wat een diepe helende werking had. 

Ook Moeder Amma heeft mij, evenals miljoenen andere mensen, geïnspireerd door haar liefdevolle wezen en uitstraling, haar omarming en liefdadigheidsprojecten. Haar inspiratie heeft me de kracht gegeven Stichting Local Spirit op te richten om bomen te planten voor een groene aarde en een dienstbare organisatie op te zetten als bijdrage voor de natuur.