In de diepte van water
horen we het ruisen van de zee
golven van licht
druppels vol sprankeling. 

Ons hart geopend
voor de Bron van leven
dragen we de sprankeling
met ons mee.

Marieke Krista

Van jongs af aan was ik ge├»nteresseerd in psychosociale en spirituele ontwikkeling. Vanaf mijn pubertijd ontwikkelde ik me bewust in magnetiseren en heling. Leermomenten in ziekteprocessen en in mijn relatie met Niels, mijn partner en de kinderen brachten veel inzichten. 

Vanaf mijn studententijd begon ik met het beoefenen van Tai chi en Qigong. Daarnaast  leerde ik de Qigong-massage en acupressuur toepassen. Op mijn 24e werd ik moeder en dat paste bij me, het moederschap bracht me meer in verbinding met mijn gevoel.

Een korte periode werkte ik bij een organisatie adviesbureau. Maar toen ons tweede kindje werd geboren ging mijn interesse  meer uit naar verdere ontwikkeling. Ik besloot te stoppen met mijn werk en wijdde me aan het moederschap, het leren van tai chi en ik begon te schilderen. Een jaar later richtte ik de praktijk op voor Energiebalans, vanuit het werkvlak van de Integratieve Psychotherapie. Ik begeleide cli├źnten in persoonlijke sessies. Na een inval-periode voor een geblesseerde leraar startte ik mijn eigen Tai chi-school voor Bergen en Alkmaar. Daarnaast leerde ik in de vrije uren zelfstandig verder in de Qigong en Tai chi, de Natuurgenezing, Homeopathie, Fythotherapie (kruidenleer) en Acupressuur. Op deze manier kon ik vanuit mijn hart leven, moederschap en werk combineren en me verder ontwikkelen.

Na een zoektocht naar de Tibetaanse boeddhistische vrouwelijke monnik in Kathmandu (2005-2006), die mij in een meditatie tot zich had geroepen, opende nieuwe velden van energie-ontwikkeling, waarna mijn leven in veel opzichte veranderde. Mijn gevoelswereld veranderde, ik ging anders schilderen en waarnemen.

Na deze veranderingen worstelde ik jarenlang met voedingsintolerantie. Hierdoor verdiepte ik me steeds verder in de voedingstherapie, natuurlijke kruiden en homeopathie. Mijn lichaam maakte goedaardige weefsels welke meermaals op kweek werden gezet, stap bij stap verdwenen de weefsels weer na intensieve persoonlijke energiebehandelingen en een afgestemde voeding, dit was een overwinning. Maar na deze fase bleven een aantal andere klachten, die voortkwamen uit de ziekte van Lyme. Met behulp van de natuurgenezing, het oplossen van oude energiepatronen en de weg van de bioresonantie is nu ook de Lyme uit mijn fysieke lichaam verdwenen.

Sinds 2007 volg ik de ontwikkelingsweg van de Kriya Yoga bij Self Realisation Fellowship van Paramahansa Yogananda (bekend van het boek: “Autobiografie van een Yogi”). Bijzonder dankbaar ben ik voor de jaren van begeleiding die ik daarnaast ontving van Swami Prema Baba (Dr. Donald Schnell, schrijver van het boek:  “de initiatie”). Dank Baba, voor de heling, de ervaringen, de aanmoediging, positieve kracht en vertrouwen.

Met ons gezin hebben we voor heling meermaals gereisd naar het gebied van de heilige berg Mount Shasta. We kampeerden in de vrije natuur of op de campings in de natuurreservaten, wat ons dicht bij de natuur gebracht en wat een diepe helende werking had. Tijdens onze eerste reis naar Mount Shasta (2011) kreeg ik bij Lake Siskiyou een visioen van de Indiase Heilige Moeder Amma, sindsdien hebben we haar jaarlijks bezocht en heb ik me ook met haar yoga-lering en seva beziggehouden. Ik voel me dankbaar voor haar grote voorbeeld.

Moeder Amma inspireert miljoenen mensen over de hele wereld met haar omhelzing en projecten. Haar inspiratie heeft me de kracht gegeven Stichting Local Spirit op te richten om bomen te planten voor een groene aarde en een dienstbare organisatie op te zetten als bijdrage voor de natuur.