In de diepte van water
hoor ik het ruisen van de zee
golven van licht
druppels vol sprankeling. 

Mijn hart geopend
voor de Bron van leven
draag ik de sprankeling
met me mee.

Marieke Krista

Vanaf jongs af aan zocht ik naar manieren van heling en de krachten van licht en liefde. Afstemmen, voelen en luisteren…..dat verdiepte zich na verscheidene leermomenten en ziekteprocessen. Stap voor stap leerde ik vertrouwen en vond wegen die bij me pasten.

Toen ik nog jong was werd van huis uit gestimuleerd dat ik zou gaan studeren, dankzij hard werken en doorzettingsvermogen studeerde ik af als ingenieur aan de faculteit Technische Bedrijfskunde in Enschede.

Vanaf mijn studententijd leerde ik de kunst van Tai chi en Qigong kennen, waaronder de Qigong-massage en acupressuur. Op mijn 24e koos ik de weg van het moederschap. Mijn kinderen werden geboren en ik vond het fijn om voor hun te zorgen en me meer te verdiepen in mijn gevoel. In de bedrijfswereld heb ik drie jaar gewerkt, maar ik kon er niet aarden en voelde er mijn passie niet. Toen ons tweede kindje geboren was begon ik in mijn vrije tijd te schilderen en ik begon de tai chi en persoonlijke sessies te delen met andere mensen, daarnaast leerde ik verder in de Tai chi, Natuurgenezing, Homeopathie, Fythotherapie (kruidenleer) en Acupressuur. Op deze manier kon ik vanuit mijn hart leven, moederschap en werk combineren en me verder ontwikkelen.

In 2003 richtte ik de praktijk voor Energiebalans op en startte de Tai chi school in Bergen en Alkmaar. Omdat ik jarenlang worstelde met een extreme hooggevoeligheid en voedingsintolerantie, verdiepte ik me steeds verder in de voedingstherapie, natuurlijke kruiden en homeopathie. Ik overwon op natuurlijke manier de ontwikkeling van zogenaamd afwijkend weefsel en later ook andere klachten, die voortkwamen uit de ziekte van Lyme. 

Na een zoektocht naar de Tibetaanse boeddhistische vrouwelijke monnik in Kathmandu (2005-2006), die mij in een meditatie tot zich had geroepen, opende nieuwe velden van ontwikkeling, waarna mijn leven in veel opzichte veranderde. Bijzonder dankbaar ben ik voor de begeleiding die ik daarna ontving van Swami Prema Baba (Dr. Donald Schnell, schrijver van het boek “de initiatie”). Dank Baba, voor de bijzondere ervaringen, de hulp bij het integreren van diepe lagen, de aanmoediging, positieve kracht, heling, en vertrouwen.

Daarnaast volgde ik de discipline en ontwikkelingsweg van de Kriya Yoga, waar ik sindsdien in verder leer in de lijn van Paramahansa Yogananda.

Met het gezin hebben we gereisd naar het gebied van de heilige berg Mount Shasta. De reizen naar Mount Shasta waren een bijzondere bijdrage zowel emotioneel, fysiek als spiritueel. Tijdens onze eerste reis naar Mount Shasta kreeg ik bij Lake Siskyou een visioen van de Indiase Moeder Amma, sindsdien heb ik me ook met haar lering beziggehouden en voel me dankbaar voor haar grote voorbeeld.

Moeder Amma inspireert miljoenen mensen over de hele wereld. Haar inspiratie heeft me de kracht gegeven Stichting Local Spirit op te richten en een dienstbare organisatie op te zetten als bijdrage voor de natuur. 

Ik ben dankbaar voor Niels en de kinderen, voor jullie liefde, geduld en begrip.
Dank Mascha, voor alle hulp en voor wie je bent!
Dank Rascha, Nienke en Ruth voor jullie aanmoediging en positieve bijdragen.
Dank Peter voor jouw onvoorwaardelijke vriendschap, samenwerking en steun.
Dank aan mijn ouders, en broers voor wie jullie zijn!