In de diepte van water
hoor ik het ruisen van de zee
golven van licht
druppels vol sprankeling. 

Mijn hart geopend
voor de Bron van leven
draag ik de sprankeling
met me mee.

Marieke Krista

Vanaf jongs af aan zocht ik naar manieren van heling en de krachten van licht en liefde. Afstemmen, voelen en innerlijk luisteren…..dat verdiepte zich na verscheidene leermomenten en ziekteprocessen. Stap voor stap leerde ik vertrouwen en vond wegen die bij me pasten.

Toen ik nog jong was werd van huis uit gestimuleerd dat ik zou gaan studeren, dankzij hard werken en doorzetting studeerde ik af als ingenieur voor veranderingsmanagement en HRM in technische bedrijven aan de faculteit Technische Bedrijfskunde in Enschede.

Vanaf mijn studententijd zocht ik door rugproblemen, welke mijn hele leven al speelden, naar alternatieve sporten en kwam terecht bij de kunst van Tai chi en Qigong. Naast het beoefenen van de Tai chi en Qigong leerde ik de Qigong-massage en acupressuur toepassen. Op mijn 24e koos ik de weg van het moederschap. Mijn kinderen werden geboren en ik vond het fijn dat ze me leerden om meer vanuit mijn gevoel te leven. In de bedrijfswereld waar ik werkte kon ik niet aarden, ik  voelde er mijn passie niet. Toen ons tweede kindje geboren was begon ik in mijn vrije tijd te schilderen en ik begon de tai chi en persoonlijke sessies te delen met andere mensen, daarnaast leerde ik verder in de Tai chi, Natuurgenezing, Homeopathie, Fythotherapie (kruidenleer) en Acupressuur. Op deze manier kon ik vanuit mijn hart leven, moederschap en werk combineren en me verder ontwikkelen.

In 2003 richtte ik de praktijk voor Energiebalans op en startte de Tai chi school in Bergen en Alkmaar. Omdat ik jarenlang worstelde met mijn hooggevoeligheid en voedingsintolerantie, verdiepte ik me steeds verder in de voedingstherapie, natuurlijke kruiden en homeopathie. Ik leerde daardoor op een natuurlijke manier omgaan met ziekte en later ook met andere klachten, die bij mij voortkwamen uit de ziekte van Lyme. 

Na een zoektocht naar de Tibetaanse boeddhistische vrouwelijke monnik in Kathmandu (2005-2006), die mij in een meditatie tot zich had geroepen, opende nieuwe velden van energie-ontwikkeling, waarna mijn leven in veel opzichte veranderde. Bijzonder dankbaar ben ik voor de jaren van begeleiding die ik daarna ontving van Swami Prema Baba (Dr. Donald Schnell, schrijver van het boek:  “de initiatie”). Dank Baba, voor de bijzondere ervaringen, de hulp, de aanmoediging, positieve kracht, heling, en vertrouwen.

De innerlijke weg van meditatie en naar binnen keren, welke zoveel inzichten geeft maakt dat ik steeds bewuster word van de weg die we als mens te gaan hebben op aarde.

Sinds 2007 volg ik de ontwikkelingsweg van de Kriya Yoga, waar ik sindsdien in verder leer in de lijn van Paramahansa Yogananda (schrijver van het boek: “Autobiografie van een Yogi”).

Met ons gezin heb ik meermaals gereisd naar het gebied van de heilige berg Mount Shasta. We kampeerden in de vrije natuur of op de campings in de natuurreservaten, wat ons dicht bij de natuur en veel heling heeft gebracht. Tijdens onze eerste reis naar Mount Shasta kreeg ik bij Lake Siskiyou een visioen van de Indiase Moeder Amma, sindsdien heb ik me ook met haar lering beziggehouden en voel me dankbaar voor haar grote voorbeeld.

Moeder Amma inspireert miljoenen mensen over de hele wereld. Haar inspiratie heeft me de kracht gegeven Stichting Local Spirit op te richten en een dienstbare organisatie op te zetten als bijdrage voor de natuur. 

Ik ben dankbaar voor Niels en de kinderen, Merel, Tijmen en Karel, voor jullie liefde, geduld en begrip.
Dank Mascha, voor alle hulp en voor wie je bent!
Dank Rascha, Nienke en Ruth voor jullie aanmoediging en positieve bijdragen.
Dank Peter voor jouw onvoorwaardelijke vriendschap, samenwerking en steun.
Dank aan mijn ouders, en broers voor wie jullie zijn!