Marieke Krista

In de diepte van water
hoor ik het ruisen van de zee
golven van licht
druppels vol sprankeling. 

Mijn hart geopend
voor de Bron van leven
draag ik de sprankeling
met me mee.

Marieke Krista

Vanaf mijn 16e jaar zocht ik actief naar manieren van heling voor mijn lichaam, en met name voor mijn zenuwstelsel, daar ik zo snel overprikkeld was, mijn ruggenwervels scheef groeiden en ontstekingen en ziekte steeds opnieuw opkwamen. Ik had moeite om mijn begrenzingen te ervaren. wilde het leven graag leven zoals de anderen dat konden, maar begreep mijn hooggevoeligheid niet en had ook niet de mensen om me heen die me konden leren daar mee om te gaan. Voelen, en er naar luisteren…..Dat kwam pas later….na verscheidene leermomenten, de ziekte van Lyme, een hernia, slaapproblemen, postnatale depressie, en extreme voedingsintolerantie. Stap voor stap leerde ik meer vertrouwen op mijn gevoel en zocht de leermeesters en wegen die bij me pasten.

Met name  ben ik dankbaar voor de ontmoetingen vanaf 2007 met Swami Prema Baba (Dr. Donald Schnell, schrijver van het boek “de initiatie”). Dank Baba, voor de aanmoediging, positieve kracht, heling, en vertrouwen. 
Prema Baba stimuleerde mij en mijn man om samen met onze drie kinderen te reizen naar het gebied van de heilige berg Mount Shasta, daar kreeg ik een visioen van de Indiase Moeder Amma. De reizen naar Mount Shasta zijn voor mij en mijn gezin een bijzonder grote bijdrage geweest voor fysieke heling en ontwikkeling. 

Van huis uit werd gestimuleerd dat ik zou gaan studeren, dankzij hard werken en mijn grote wil, rondde ik mijn VWO af en in 1998 studeerde ik af als ingenieur aan de faculteit Technische Bedrijfskunde in Enschede. Vanaf mijn studententijd leerde ik daarnaast de kunst van Tai chi en de helingskracht van Qigong kennen, waaronder ook de Qigong-massage en acupressuur. Op mijn 24e koos ik de weg van het moederschap. Mijn kinderen werden geboren en ik vond het fijn voor hun te zorgen en me meer naar binnen te richten. In de bedrijfswereld heb ik geprobeerd te werken, maar ik had het niet naar mijn zin, ik kon er niet aarden en voelde mijn passie niet meer. Toen ons tweede kindje geboren was begon ik in mijn vrije tijd te schilderen en besloot me meer te richten op mijn innerlijke behoefte, drive en passies. Ik begon mijn hobby’s meer beroepsmatig uit te oefenen en verder te leren in Natuurgenezing, Homeopathie, Fythotherapie (kruidenleer) en Acupressuur. Op deze manier kon ik vanuit mijn hart leven, moederschap en werk combineren en me verder ontwikkelen.

In 2006 maakte ik een reis naar Nepal, nadat ik innerlijk in meditatie een oproep had gekregen. Om de diepe spirituele ervaringen van deze reis te kunnen verwerken kwam ik terecht bij de Kriya Yoga, verbonden met de meester Paramahansa Yogananda. In 2008 ontving ik de Kriya-inwijdingen in Los Angeles.

Rond die periode kreeg ik voor mijn praktijk een certificering vanuit de beroepsvereniging voor Integratieve Psychotherapie binnen de Natuurgenezing en begon de praktijk voor Energiebalans en Natuurgenezing.

Ik volgde de Light Body cursus van Duane Packer en Sanya Roman.

Omdat ik na mijn reis naar Nepal, jarenlang worstelde met een extreme voedingsintolerantie, verdiepte ik me steeds verder in de voeding, natuurlijke kruiden en homeopathie, daarnaast ontwikkelde ik me verder door het volgen en organiseren van verscheidene Access Conciousness trainingen. Om de ziekte van Lyme op te lossen zocht ik nieuwe wegen binnen de Natuurgenezing, en om de spirocheten bacterie groei en parasitaire werking beter te kunnen traceren verdiepte ik me in de Levend Bloed Analyse, waarna ik deze ook in mijn praktijk toepas. De ontwikkeling en samenwerking van de cel- orgaan-, zenuw, bot- en spierweefsels in combinatie met het kijken naar de meridiaanlijnen en de algehele energieconditie van het lichaam vind ik een bijzondere uitdaging. Elk mens is uniek en heeft specifieke kwaliteiten, ik gun het iedereen dat deze kwaliteiten aan het licht mogen komen en vind het belangrijk anderen hierbij te ondersteunen en dienstbaar te zijn.

Na het visioen dat ik had van Moeder Amma bij de Berg Mount Shasta, ervaarde ik meer Liefde voor de Aarde en volgde met respect haar grote toewijding vanuit haar vrouwelijke kracht en essentie.  Moeder Amma inspireert miljoenen mensen door haar  grote voorbeeld en inzicht. Haar inspiratie heeft me de kracht gegeven Stichting Local Spirit op te richten en een dienstbare organisatie op te zetten als bijdrage voor de natuur. Vanuit haar vraag organiseer ik sinds 2016 met regelmaat Satsang in Bergen.

Voor alle ontwikkelingen ben ik dankbaar voor Niels en de kinderen, voor jullie liefde, geduld met mij en begrip.
Dank Mascha, voor alle hulp en voor wie je bent.
En dank Peter voor jouw onvoorwaardelijke vriendschap, samenwerking en steun.