Marieke Krista

In de diepte van water
hoor ik het ruisen van de zee
golven van licht
druppels vol sprankeling. 

Mijn hart geopend
voor de Bron van leven
draag ik de sprankeling
met me mee.

Marieke Krista

 

Steeds opnieuw word ik uitgedaagd door het leven om te onderzoeken en te ontdekken. 

In de loop van de jaren ontmoette ik bijzondere leermeesters en leerde de kracht van overgave en dankbaarheid. Creatieve ontwikkeling heeft me geholpen inzichten te verwerken en te aarden en steeds opnieuw alles vanuit verschillende gezichtspunten te bezien en te onderzoeken.  De ervaringen hebben mijn geloof verdiept, en geleerd een dieper geluk te beleven in mijn hart.

Ik ben dankbaar voor de ontmoetingen vanaf 2007 met Swami Prema Baba (Dr. Donald Schnell, schrijver van het boek “de initiatie”). Dank Baba, voor de aanmoediging, positieve kracht, heling, en vertrouwen. 
Prema Baba stimuleerde mij en mijn man om samen met onze drie kinderen te reizen naar het
 gebied van de heilige berg Mount Shasta, daar kreeg ik een visioen van de Heilige Moeder Amma. De reizen naar Mount Shasta zijn voor mij en mijn gezin een bijzonder grote bijdrage geweest voor fysieke heling en ontwikkeling. 

Van jongs af ging mijn interesse uit naar spiritueel welzijn. Ik ervaarde de homeopathie, magnetisme en de voetreflex vanaf mijn tienerjaren, dit vond ik prettig, ontspannend en helend.

Van huis uit werd gestimuleerd dat ik zou gaan studeren, ik rondde mijn VWO af en in 1998 studeerde ik af als ingenieur aan de faculteit Technische Bedrijfskunde in Enschede. Vanaf mijn studententijd leerde ik de kunst van Tai chi en de helingskracht van Qigong, waaronder ook de massage en acupressuur. Mijn kinderen werden geboren en ik vond het fijn voor hun te zorgen en me meer naar binnen te richten. In de bedrijfswereld had ik het niet zo naar mijn zin, ik kon er niet aarden en voelde mijn passie niet meer. Al jong werd ik moeder en toen ons tweede kindje geboren was waren begon ik in mijn vrije tijd te schilderen en besloot me meer te richten op mijn innerlijke behoefte, drive en passies. Ik begon mijn hobby’s meer beroepsmatig uit te oefenen en verder te leren in Natuurgenezing, Homeopathie en Fythotherapie (kruidenleer).

In 2006 maakte ik een reis naar Nepal, nadat ik innerlijk in meditatie een oproep had gekregen. Meer over mijn spirituele ontwikkeling kun je hier lezen. Om later deze ervaring te kunnen verwerken begon ik met Kriya Yoga, verbonden met de meester Paramahansa Yogananda. In 2008 ontving ik de Kriya-inwijdingen in Los Angeles.

Rond die periode kreeg ik voor mijn praktijk een certificering vanuit de beroepsvereniging voor integratieve psychotherapie en natuurgenezing begon de praktijk voor Energiebalans en Natuurgenezing.

Ik volgde de Light Body cursus van Duane Packer en Sanya Roman.

Omdat ik jarenlang worstelde met een extreme voedingsintolerantie, verdiepte ik me steeds verder in de voeding, natuurlijke kruiden en homeopathie, daarnaast ontwikkelde ik me verder door het volgen en organiseren van Access Conciousness trainingen, ‘de Bars’ en ‘Foundation’ bodyclass voor Dr. Kacie Crisp. Ook volgde ik ‘level 1, 2 & 3’ van Gary Douglas, ‘Being You’ door Dain Heer, ‘Talk to the entities door Shanon O’Hara (basis en vervolg)’ ‘Right Voice for you’ door Blossom Benedict. 

Na het visioen dat ik had van Moeder Amma bij de Berg Mount Shasta, voelde ik de Liefde voor de Aarde en de grote toewijding vanuit haar vrouwelijke kracht en essentie.  Moeder Amma inspiriteert miljoenen mensen door haar  grote voorbeeld en inzicht. Haar inspiratie heeft me de kracht gegeven Stichting Local Spirit op te zetten en een vrijwillige bijdrage te leveren voor mens en natuur. Vanuit haar aanwijzingen en vraag organiseer ik sinds 2016 met regelmaat Satsang in Bergen.

Dank aan Niels en de kinderen, voor jullie liefde en begrip.
Dank Mascha, voor alle hulp en voor wie je bent.
En dank Peter voor jouw onvoorwaardelijke vriendschap en steun.