In de diepte van water
hoor ik het ruisen van de zee
golven van licht
druppels vol sprankeling. 

Mijn hart geopend
voor de Bron van leven
draag ik de sprankeling
met me mee.

Marieke Krista

Van jongs af aan was ik ge├»nteresseerd in spirituele ontwikkeling en vanaf mijn pubertijd ontwikkelde ik me in magnetiseren en heling. Steeds dieper leerde ik afstemmen en innerlijk luisteren. Leermomenten in het openen van mijn hart, mijn relatie met Niels en de kinderen en daarnaast met ziekteprocessen brachten veel inzichten. 

Vanaf mijn studententijd begon ik met Tai chi en Qigong. Naast het beoefenen leerde ik de Qigong-massage en acupressuur toepassen. Op mijn 24e werd ik moeder en ik vond het fijn om vanuit mijn gevoel te leven.

Een periode werkte ik bij een organisatie adviesburo, maar ik voelde er mijn passie niet genoeg om dat te kunnen blijven doen. Toen ons tweede kindje geboren was begon ik me meer spiritueel te ontwikkelen en ik begon te schilderen. Ik begeleide cli├źnten in persoonlijke sessies en nam voor een half jaar de tai chi lessen over van mijn leraar. Daarnaast leerde ik verder in de Qigong en Tai chi, de Natuurgenezing, Homeopathie, Fythotherapie (kruidenleer) en Acupressuur. Op deze manier kon ik vanuit mijn hart leven, moederschap en werk combineren en me verder ontwikkelen.

In 2003 richtte ik de praktijk voor Energiebalans op en startte de Tai chi school Bergen en Alkmaar. Omdat ik jarenlang worstelde met hooggevoeligheid en voedingsintolerantie, verdiepte ik me steeds verder in de voedingstherapie, natuurlijke kruiden en homeopathie. Ik leerde daardoor op een natuurlijke manier omgaan met ziekte en later ook met andere klachten, die voornamelijk voortkwamen uit de ziekte van Lyme. 

Na een zoektocht naar de Tibetaanse boeddhistische vrouwelijke monnik in Kathmandu (2005-2006), die mij in een meditatie tot zich had geroepen, opende nieuwe velden van energie-ontwikkeling, waarna mijn leven in veel opzichte veranderde.

Sinds 2007 volg ik de discipline en ontwikkelingsweg van de Kriya Yoga, waar ik sindsdien in verder leer in de lijn van Paramahansa Yogananda (schrijver van het boek: “Autobiografie van een Yogi”). Bijzonder dankbaar ben ik voor de jaren van begeleiding die ik in dit proces ontving van Swami Prema Baba (Dr. Donald Schnell, schrijver van het boek:  “de initiatie”). Dank Baba, voor de bijzondere ervaringen, de aanmoediging, positieve kracht, heling, en vertrouwen.

Met ons gezin hebben we gereisd naar het gebied van de heilige berg Mount Shasta. We kampeerden in de vrije natuur of op de campings in de natuurreservaten, wat ons dicht bij de natuur gebracht en wat een diepe helende werking had. Tijdens onze eerste reis naar Mount Shasta (2011) kreeg ik bij Lake Siskiyou een visioen van de Indiase Heilige Moeder Amma, sindsdien heb ik haar jaarlijks bezocht en heb ik me ook met haar lering beziggehouden en voel me dankbaar voor haar grote voorbeeld.

Moeder Amma inspireert miljoenen mensen over de hele wereld. Haar inspiratie heeft me de kracht gegeven Stichting Local Spirit op te richten en een dienstbare organisatie op te zetten als bijdrage voor de natuur. 

Ik ben heel dankbaar voor Niels voor je liefde, geduld en begrip en ook voor onze kinderen, Merel, Tijmen en Karel.
Dank Mascha voor wie je bent!
Dank Peter voor jouw vriendschap, en samenwerking.
Dank aan mijn ouders, en broers voor wie jullie zijn!
Dank Heleen, Ruth, Nienke en Rascha voor jullie positieve bijdragen.