In de diepte van de zee
hoor je
het ruisen
van het water
zie je
golven
van licht
en druppels
vol sprankeling
Je hart geopend
voor de Bron van leven
draag je de sprankeling
met je mee.

Marieke Krista

Van jongs af aan was ik ge├»nteresseerd in lichamelijke, psychosociale en spirituele ontwikkeling. Vanaf mijn pubertijd ontwikkelde ik me  in magnetiseren en heling. Leermomenten in ziekteprocessen en in mijn relatie met Niels, mijn partner, en de kinderen brachten veel inzichten. 

Vanaf mijn studententijd begon ik met het beoefenen van Tai chi en Qigong. Daarnaast  leerde ik de Qigong-massage en acupressuur toepassen. Op mijn 24e werd ik moeder. Het moederschap bracht me meer in verbinding met mijn gevoel.

Een korte periode werkte ik, naast het vrijwilligerswerk wat ik deed, in het familiebedrijf van organisatie advies. Maar toen ons tweede kindje werd geboren begon mijn interesse zich te verdiepen en ging uit naar andere vormen van ontwikkeling. Ik besloot te stoppen met mijn werk en wijdde me aan het moederschap en na een droom begon ik met schilderen.

Ongeveer een jaar later richtte ik de praktijk op voor Energiebalans en nadat ik voor een geblesseerde leraar een periode zijn lessen overnam, startte ik, aangemoedigd door mijn leraar, mijn eigen Tai chi-school voor Bergen en Alkmaar. Daarnaast leerde ik verspreid over de jaren verder in de Qigong en Tai chi, de Yoga, Natuurgenezing, Homeopathie, Fythotherapie (kruidenleer), integratieve Psychotherapie en Acupressuur.

Leven vanuit mijn hart! Moederschap en mijn passie in werk combineren.

Na een zoektocht naar de Tibetaanse boeddhistische vrouwelijke monnik in Kathmandu (2005-2006), die mij in een meditatie tot zich had geroepen, opende nieuwe velden van energie-ontwikkeling, waarna mijn leven in veel opzichte veranderde. Mijn gevoelswereld veranderde, ik ging anders schilderen en waarnemen.

De verandering bracht ook fysieke verandering mee en ik worstelde daardoor jarenlang met voedingsintolerantie. Het bracht me het inzicht om mijn lichamelijk contact te verdiepen en ik leerde intuïtief verder in de voedingstherapie, natuurlijke kruiden en homeopathie. Na onderzoek bleek dat mijn lichaam goedaardige weefsels aanmaakte welke meermaals op kweek werden gezet, stap bij stap verdwenen de weefsels weer na intensieve energie-behandelingen en afgestemde voeding, dit was natuurlijk een overwinning, maar na deze fase bleven een aantal andere klachten, welke bleken voort te komen uit de ziekte van Lyme. Met behulp van de natuurgenezing heb ik ook de klachten van de Lyme uiteindelijk opgelost en is deze uit mijn fysieke lichaam verdwenen.

Sinds 2007 volg ik de ontwikkelingsweg van de Kriya Yoga bij Self Realisation Fellowship van Paramahansa Yogananda (bekend van het boek: “Autobiografie van een Yogi”). Bijzonder dankbaar ben ik voor de jaren van begeleiding van Swami Prema Baba (Dr. Donald Schnell, schrijver van het boek:  “de initiatie”). Dank Baba, voor de heling, de ervaringen, de aanmoediging, positieve kracht en vertrouwen.

Met ons gezin hebben we voor heling meermaals gereisd naar het gebied van de heilige berg Mount Shasta. We kampeerden in de vrije natuur of op de campings in de natuurreservaten, wat ons dicht bij de natuur gebracht en wat een diepe helende werking had. Tijdens onze eerste reis naar Mount Shasta (2011) kreeg ik bij Lake Siskiyou een visioen van de Indiase Heilige Moeder Amma, sindsdien hebben we haar jaarlijks bezocht en heb ik me ook met haar yoga-lering en seva beziggehouden. Ik voel me dankbaar voor haar grote voorbeeld.

Moeder Amma inspireert miljoenen mensen over de hele wereld met haar omhelzing en projecten. Haar inspiratie heeft me de kracht gegeven Stichting Local Spirit op te richten om bomen te planten voor een groene aarde en een dienstbare organisatie op te zetten als bijdrage voor de natuur.