In de diepte van water
hoor ik het ruisen van de zee
golven van licht
druppels vol sprankeling. 
Mijn hart geopend
voor de Bron van leven
draag ik de sprankeling
met me mee.
Marieke Krista

Vanaf mijn 16e jaar zocht ik actief naar manieren van heling voor mijn lichaam, en met name voor mijn zenuwstelsel, omdat ik snel overprikkeld was, mijn ruggenwervels scheef groeiden en ontstekingen en ziekte steeds opnieuw opkwamen. Ik had moeite om mijn begrenzingen te ervaren. wilde het leven graag leven zoals de anderen dat konden, maar begreep mijn hooggevoeligheid niet en had ook niet de mensen om me heen die me konden leren daar mee om te gaan. Voelen, en er naar luisteren…..Dat kwam pas later….na verscheidene leermomenten en ziekteprocessen. Stap voor stap leerde ik meer vertrouwen op mijn gevoel en zocht wegen die bij me pasten.

Met name  ben ik dankbaar voor de ontmoetingen en begeleiding vanaf 2007 met Swami Prema Baba (Dr. Donald Schnell, schrijver van het boek “de initiatie”). Dank Baba, voor de aanmoediging, positieve kracht, heling, en vertrouwen. 
Prema Baba stimuleerde mij en mijn man om samen met onze drie kinderen te reizen naar het gebied van de heilige berg Mount Shasta. De reizen naar Mount Shasta zijn voor mij en mijn gezin een bijzonder grote bijdrage geweest voor zowel emotionele, fysieke als spirituele ontwikkeling. Tijdens onze eerste reis naar Mount Shasta kreeg ik een visioen van de Indiase Moeder Amma. 

Moeder Amma inspireert miljoenen mensen door haar  grote voorbeeld en inzicht. Haar inspiratie heeft me de kracht gegeven Stichting Local Spirit op te richten en een dienstbare organisatie op te zetten als bijdrage voor de natuur. 

Toen ik nog jong was werd van huis uit gestimuleerd dat ik zou gaan studeren, dankzij hard werken en doorzettingsvermogen, rondde ik mijn VWO af en in 1998 studeerde ik af als ingenieur aan de faculteit Technische Bedrijfskunde in Enschede. Vanaf mijn studententijd leerde ik daarnaast de kunst van Tai chi en de helingskracht van Qigong kennen, waaronder ook de Qigong-massage en acupressuur. Op mijn 24e koos ik de weg van het moederschap. Mijn kinderen werden geboren en ik vond het fijn om voor hun te zorgen en me meer naar binnen te richten. In de bedrijfswereld heb ik geprobeerd te werken, maar ik had het niet naar mijn zin, ik kon er niet aarden en voelde mijn passie niet meer. Toen ons tweede kindje geboren was begon ik in mijn vrije tijd te schilderen en besloot me meer te richten op mijn innerlijke behoefte, drive en passies. Ik begon mijn hobby’s en passie te delen met andere mensen en verder te leren in Natuurgenezing, Homeopathie, Fythotherapie (kruidenleer) en Acupressuur. Op deze manier kon ik vanuit mijn hart leven, moederschap en werk combineren en me verder ontwikkelen.

In 2006 maakte ik een reis naar Nepal, nadat ik innerlijk in meditatie een oproep had gekregen. Om de diepe spirituele ervaringen van deze reis te kunnen verwerken kwam ik terecht bij de Kriya Yoga, waar ik sindsdien in verder leer.

Rond die periode kreeg ik voor mijn praktijk erkenning en ontving een certificering vanuit de beroepsvereniging voor Holistische natuurgenezing in de vorm van Integratieve Psychotherapie en begon de praktijk voor Natuurgenezing.

Omdat ik na mijn reis naar Nepal, jarenlang worstelde met een extreme hooggevoeligheid en voedingsintolerantie, verdiepte ik me steeds verder in de voeding, natuurlijke kruiden en homeopathie. Het bleek dat veel van mijn klachten voortkwamen uit de ziekte van Lyme. Om dit op te lossen zocht ik nieuwe wegen binnen de Natuurgenezing.

Voor mijn ontwikkelingen ben ik dankbaar voor Niels en de kinderen, voor jullie liefde, geduld met mij en begrip.
Dank Mascha, voor alle hulp en voor wie je bent!
Dank Rascha, Nienke en Ruth voor jullie aanmoediging en positieve bijdragen.
Dank Peter voor jouw onvoorwaardelijke vriendschap, samenwerking en steun.