In de diepte van de zee
hoor je het ruisen
van het water
zie je de
golven
van licht
en druppels
vol sprankeling,
open je hart voor
de Bron van leven en
draag de sprankeling
met je mee.

In de tuin

Welkom op mijn website!

Al jong was ik geïnteresseerd in spirituele ontwikkeling, verandering en vernieuwing. In mijn studententijd startte ik actief met het beoefenen van tai chi en qigong en leerde ik de qigong-massage en acupressuur toepassen. Ik studeerde af en vlak daarna werd ons eerste kindje geboren en werd ik moeder. Het moederschap bracht me dichter in verbinding met mijn hart en gevoel.

Toen ruim twee jaar later ons tweede kindje werd geboren begon mijn interesse in spirituele ontwikkeling zich te verdiepen. Dat gaf eerst wat spanningen, waarna ik besloot te stoppen met mijn werk. Ik wijdde me aan het moederschap en na een heldere droom begon ik te schilderen en pakte ik mijn schriften om te schrijven en te dichten. Ik leerde verder in de natuurgenezing en de psychosociale therapie en ik richtte de praktijk ‘Energiebalans’ op om anderen te helpen in veranderingsprocessen, relaties, perioden van ziekte en in hun spirituele ontwikkeling en daarnaast startte ik een tai chi-school, waarna ons derde kindje werd geboren. Een zegen, welke tegelijk ook een periode inluidde van de afwisseling en het zoeken naar balans in de uiterlijke drukte en innerlijke stilte.

Leven vanuit mijn hart!

Ik begon in deze periode intensiever te mediteren. Op een avond werd ik me in een meditatie bewust werd van een vrouwelijke stem, die mij vroeg haar op te zoeken. Na een zoektocht vond ik de Tibetaanse boeddhistische vrouwelijke monnik in Kathmandu (2005-2006), die mij in de meditatie tot zich had geroepen. Na haar aanraking opende nieuwe velden van energie. De ontmoeting veranderde mijn leven. Mijn inzicht en gevoel veranderde, mijn zintuiglijke waarneming veranderde en ik begon anders te schilderen.

De energieverandering bracht ook fysieke, complexe lichamelijke veranderingen mee; ik worstelde jarenlang met overprikkeling van mijn zenuwstelsel, extreme voedingsintolerantie en gevoeligheid. Om hier mee om te gaan verdiepte ik mijn discipline in de meditatietechnieken van de kriya yoga (SRF, Los Angeles) en leerde ik verder in de psychosociale therapie, verse voeding, natuurlijke kruiden en homeopathie. Uiteindelijk bleek uit regulier onderzoek  dat mijn lichaam goedaardige weefsels aanmaakte welke meermaals op kweek werden gezet. Stap bij stap verdwenen de weefsels na intensieve energiebehandelingen en afgestemde voeding. Dit was natuurlijk een overwinning, maar na deze fase bleven de klachten in mijn alvleesklier en spijsvertering, welke uiteindelijk bleken voort te komen uit de ziekte van lyme. Door toepassing van de natuurgenezing en het loslaten van oude emoties en patronen heb ik de klachten van de lyme uiteindelijk ook op natuurlijke wijze opgelost.

Bijzonder dankbaar ben ik voor de jaren van persoonlijke begeleiding van mijn yogameester Prema Baba Swamiji (Dr. Donald Schnell, o.a. schrijver van het boek:  ‘De Initiatie’) en oprichter van de Babaji foundation en Spiritual yoga. Dank Baba, voor de heling, de ervaringen, de aanmoediging, positieve kracht, vertrouwen en de bijzondere verdieping in mijn proces. In 2009 vroeg Prema Baba mij om bij hem het Swami pad te volgen, maar ik voelde dat er een andere weg voor mij open lag... Door de initiaties, persoonlijke begeleiding en bijzondere ervaringen, die ik ontving van Prema Baba leerde ik dieper te vertrouwen en opende mijn spirituele pad in overgave op een dieper niveau. In oktober 2021 heeft Prema Baba me de titel Master Teacher gegeven.

De processen waar ik doorheen ging hadden op een bepaalde manier natuurlijk ook invloed op ons gezin. In de loop van de jaren groeiden we dichter naar elkaar. We leerden naar elkaar te luisteren en met respect en liefde ruimte te maken voor ieders inbreng. Prema Baba stimuleerde me om naar Mount Shasta te reizen. Wilbert Overbeek leerde me om me afstemmen op het heilige gebied en gebruik te maken van de helingskrachten van de aarde. Tijdens onze eerste reis naar Mount Shasta werd ik geïnspireerd in een visioen door de grote liefde van Moeder Amma. Prema Baba noemt haar: "The God-like Mother". Ik voelde me gedragen en Sindsdien hebben we jaarlijks haar darshan ontvangen en heb ik, naast de leringen van Prema Baba, haar leringen en zegeningen ontvangen en organiseer ik, op haar verzoek, met regelmaat satsang in Bergen. Haar liefdadigheidsprojecten reiken over de hele wereld. 

We hebben met de kinderen meermaals gereisd naar het gebied van Mount Shasta. We verhuurden ons huis en kampeerden in Californië in de vrije natuur of op de eenvoudige campings in de natuurreservaten. Dit bracht ons dicht bij de natuur en gaf de verbinding om samen te werken en ons op elkaar af te stemmen, wat een diepe helende werking had. 

Vanaf 2011 heb ik me ingezet voor nieuwe aanplant in het verbrande bosgebied en in 2013 hebben we met een groep Stichting Local Spirit opgericht om mensen te betrekken bij de natuur en bomen te planten in het verbrande bosgebied in de duinen van Schoorl. Sindsdien zijn er ook in andere natuurgebieden handmatig bomen geplant, natuurwandelingen georganiseerd en wordt er met regelmaat zwerfvuil opgeruimd.